Postkaarten van Corancy

De mooiste Cartes Postales van Corancy!

Corancy vinden we op de weg van Chaumard naar Chateau-Chinon. Maar dan wel even de weg omhoog nemen, want Corancy heeft bepaald geen doorgaande weg. Het zomerse dorpsfeest gooit altijd grote ogen vanwege de gigantische paella. Ook de brocante van Corancy mag er wezen. En bezoekt u zeker het kerkje van Corancy!

Corancy ligt vanuit Chaumard op de weg naar Chateau Chinon ergens aan de linkerkant en - zoals gezegd - op de hoogte. Maar dat is pas nadat u de camping bent gepasseerd! Die camping - Les Soulins - is eigenlijk het kloppende hart van Corancy! Voorheen gerund door de in deze contreien legendarische en nog altijd zeer populaire Hans en Jantine, maar tegenwoordig onder beheer van een Frans koppel. De sfeer uit de tijd van Hans en Jantine zit er nog niet helemaal in, maar het gaat steeds beter.

Op - uw webmaster meent - donderdagavond parkeert de pizza-bus uit Nevers op Les Soulins en dan is het smullen geblazen: "Men komt van heel ver om te genieten van de Italiaanse deeg-lekkernijen!" Inderdaad, de pizza-bus is ook voor niet-campinggasten... Voor de wel-campinggasten is er de wetenschap dat het aan het einde van het vakantieseizoen weleens laag water kan zijn. Is op zich niets mis mee, maar dat betekent een ritje richting het midden van het Lac de Panneciere. (Merk op: de nachtburgemeester van Corancy is een Belgische buschauffeur: "Wim Vanderaerschot!" U bent bij deze vrolijk gewaarschuwd...)
Wikipedia  Website