Bruiloft in de Morvan

Annabella en Moez stappen in de huwelijksboot! Eric en Monique hebben kosten maar geen moeite gespaard. Fenomenaal!

Een bruiloft in de Morvan is een spektakel waar u ruim de tijd voor moet nemen: "Het duurt dagen!" Met voor elk moment een ander hapje en drankje... En natuurlijk een dansfeest dat wordt geanimeerd door een - uit Chateau Chinon zowaar - ingereden DJ!

Ons werd de eer gegund om aanwezig te zijn op de Franse bruiloft van Annabella en Moez. Zij is, zoals u weet, de dochter van Eric en Monique. Juist, diezelfde Eric waarmee ons balkon en ons terras is gebricoleerd. En dat schept een band! Wegens familiaire verplichtingen elders konden we helaas alleen het avondfeest meemaken. En dat werd me zowaar de partij van de eeuw, nee, the party of the century… Compleet met drive-in discotheek waarvoor – vroeg in de 80’er jaren – de DJ’s van destijds Radio Veronica zich niet hadden geschaamd.

Wegens oververhitting eerst indrinken in en om de feesttent en daarna de grote feestzaal van Ouroux en Morvan in. De wat nerveuze vader vergat z’n speech die handig door dochter Annabella werd overgenomen. Daarna de openingsdans van de jonggehuwden, vervolgens een stukje eten en daarna ging de – inmiddels deels ontklede – DJ helemaal los. Donna Summer, rook, licht, spektakel! Van stamper, naar tango, naar house, naar slijper, naar death metal en terug. Werkelijk een zeer zorgvuldig samengestelde playlist die het publiek tot ver boven het kwik – ook na 23:00 nog steeds boven de 30 graden Celsius – wist op te zwepen. In het pikkedonker moesten wij op de tast de weg naar de Clio vinden en het was de afstandsbediening die vertelde waar het karretje was geparkeerd. Daarna kwam alles weer goed en op z’n pootjes terecht.