Feestje met Bloemen

Op de dag van de arbeid in de bloemetjes gezet!

In Chaumard is het altijd de juiste tijd voor een feestje. Je kunt de reden zo gek niet verzinnen of er valt wel iets te vieren. Al is het alleen maar het leven zelf!

De club van Annie Comte - de overbuurvrouw - had zich eens goed op het 1 mei (= dag van de arbeid) feest gestort. De nodige standhouders met de nodige producten waren gestrikt om hun waren te presenteren op het altijd gezellige dorpsplein van Chaumard. Bloemen, planten, groenten, honing, prullaria, champagne enzovoort. De echte intimi intussen, verzamelden zich rond de bar in de feestzaal. Om daarna af te zakken naar de tuin achter het gemeentehuis.

En aldaar vertelde de burgemeester hoe het nu precies zat met de nieuwe en de oude kruidenier; er was immers een wisseling van de wacht... En eerlijk is eerlijk: "Dan hoor je nog eens wat!" Later op de dag zou iedereen bezit nemen van het terras van het restaurant dat thans ook al een nieuwe eigenaar heeft. Een paar uur later kregen we van de keukenbrigade het sein dat alles schoon was opgegeten. Er was ook al geen tapbier en tapwijn meer. Daar had de verse kastelein natuurlijk niet op gerekend, op zo veel drinkebroers... Een zeer geslaagde dag derhalve!