Keukenmateriaal brengen

Het voorjaar steekt de kop op en daarmee is het tijd geworden voor het verwezenlijken van oude plannen: "De oude keuken moet worden opgeknapt!" Weg die vieze horeca-bende!

Zoals gezegd, voorjaar 2013. Bezig met de werkzaamheden die voor de zomer gereed moeten zijn. In dit geval gaat het om een verbouwing van de oude restaurant-keuken. Het nieuwe wandje is geplaatst en het keukenmateriaal is - onder andere - op Marktplaats.nl geschooid. Verder mijn aannemende zwagers en een bevriende loodgieter uitgenast, met als gevolg dat aanhanger en busje volgeladen mee naar Frankrijk zijn gegaan. Zo ook vriendje Albert die best bereid was om mee te sjouwen (iets dat ook-vriendje Mat z'n rug zou kosten) in ruil voor het nodige entertainment.

En entertainment was er genoeg in het restaurant aan de overkant op de Bourg, bij Pascal in Montreuillon, bij Bernadette langs het meer en uiteindelijk in de feestzaal van het gemeentehuis alwaar verplicht 'Soep met Uien' werd opgeschept. Amai! Verder mag het niet onvermeld blijven dat we - met een graad of 20 Celsius - uitgebreid in het zonnetje hebben gezeten, terwijl het kwik in Nederland ver onder nul stond. Ja, in Chaumard is inderdaad alles beter! Helaas te snel naar huis, maar we komen rap weer terug! Immers, binnenkort begint de lente pas echt... Verder even stilstaan bij het graf van Roger, wat rondkijken in het ietwat uitgewoonde huis van Eric en natuurlijk nog even genieten van de natuur die weer helemaal aan het ontwaken is. Het moet worden gezegd: "Chaumard or bust!"

Met op de terugweg nog een stop bij de wijnboerin: "Caves Nerot!" Vriendje Albert bezweek onder de gevaarlijke glimlach van Julie Nerot en liet - geheel betoverd - extra bijstapelen in de bus. Ruimte zat tenslotte...