Lac des Settons

Een dagje lekker aan het water.

Het Lac des Settons is slechts een schamel alternatief voor het Lac de Panneciere. Maar verandering van spijs doet eten, dus vandaar...

Wrijf het er maar in: "Het Lac de Panneciere is helemaal leeg en het Lac des Settons is helemaal vol! Althans, tijdens de werkzaamheden aan de barrage... Daarom tijd voor een uitstapje en lekker eten bij de Italiaan met zwembad pal aan het Lac des Settons. Neefje Giel wilde eigenlijk niet in het - te - koude water, maar daar had zijn strenge vader totaal geen boodschap aan: "Daar word je hard van!" Daarna nog even een kijkje bij het nautische gedeelte (aan de andere kant van het meer) en wij waanden ons in Zandvoort aan zee.

Zeker voor de - kleine - kinderen is er van alles te doen en dat is inclusief de waterfiets, de kano en het zeilbootje. Ook de - zwaar - gemotoriseerde recreanten kunnen terecht op het Lac des Settons, want van waterscooter tot en met speedboot is het dikke pret. De horeca is verzorgd zoals in het reeds genoemde Zandvoort aan zee. Niet echt top, maar wel lekker vet... Intussen aan de overkant, vlakbij de barrage van het Lac des Settons, een voorheen gesloten uitspanning die weer is geopend. En dat zag er goed uit!